Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon Curd
- 85 g caster sugar
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 2 large eggs
- 50 g unsalted butter, diced
- 40 g freshly squeezed lemon juice
Puff Pastry Tarts
- 1 large egg
- 1 Tbsp whole milk
- plain flour, for dusting
-
1000
g puff pastry, ready-made, two rectangular blocks
lub quick puff pastry, homemade (see tip) - 1 - 1 ½ Tbsp caster sugar
Finalisation
- 600 g nectarines, ripe but firm, unpeeled, stone removed, halved vertically and bottom trimmed (see tip)
- 250 g mascarpone, chilled
- 80 g double cream, chilled
- 1 ½ Tbsp pistachio nuts, unsalted, shelled, roughly chopped, for serving
- 2 Tbsp mint leaves, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 232 mg
Alternatywne przepisy
Classic Polish 'tort'
2h 25min
Raspberry Ripple Ice Cream
15 Std.
Stuffed Moroccan Breads
2h 45min
Little citrus puddings (Diabetes)
24 godz. 30 min
Fruit Platter with Lemon and Honey Dressing (TM6)
15 Min
Ratatouille Galette (TM6)
1 godz. 30 min
Quick grated pickle - demo (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Chocolates with White Chocolate Lemon Filling
2h 30min
Mississippi Mud Pie
2 godz. 20 min
Raspberry and Orange Jaffa Cakes
7 Std. 45 Min
Greek Fava dip
50 min
Cheat's Kaiser rolls
2h 30min