Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g waxy potatoes (e.g. Charlotte, Jersey royal), whole or cut in wedges that fit in feeder
- 200 g water, plus extra to cover sliced potatoes
- 70 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 Tbsp fresh rosemary leaves
- 50 g olive oil
- 350 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp fine sea salt
- ½ - 1 tsp coarse salt flakes, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2273 kJ / 543 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 776 mg
Alternatywne przepisy
Classic Polish 'tort'
2 Std. 25 Min
Potato and Rosemary Flatbread (TM6)
1 Std.
Tiramisu canelé (Lode Pies)
51 Std. 35 Min
Quick Yoghurt Flatbreads with Smoked Salmon and Cream Cheese
25 Min
Focaccia
3 Std.
Tomato, Spinach and Ricotta Quiche (TM6)
1h 30min
Egg salad in crispy Easter nests
1 Std.
Greek Appetiser Tart
1h 30min
Pike Perch Fillets with Fresh Corn Polenta
1 godz. 5 min
Bacon and Sweetcorn Quiche
1 Std. 40 Min
Orange Caramel Choux Puffs
1 Std. 20 Min
Calzone Napoletano
1 Std. 40 Min