Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puff Pastry
- 350 g plain flour, plus extra for dusting
- 250 g unsalted butter, diced (1-2 cm), 50 g cold, 200 g frozen for 30 minutes
- 1 tsp fine sea salt
- 150 g water, ice cold
Filling
- 20 g fresh coriander leaves
- 60 g bread, torn in pieces
- 2 garlic cloves
- 1 red chilli, halved, deseeded if desired
- 120 g onions, quartered
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 20 g sesame oil
- 3 - 4 tsp Thai red curry paste, to taste
- 450 g beef mince (10% fat), broken in pieces
- 5 spring onions, finely sliced
- ½ tsp fine sea salt
Assembly
- 1 medium egg, beaten
- poppy seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 565 kJ / 136 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 116 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Huli Huli Chicken with Macaroni Salad
1 Std. 20 Min
Chicken Tikka Flatbreads
45 min
Ham Hock Potato Bake
35min
Bacon and Spinach Lasagne Rolls
1h
Lamb Burgers with Garlic Herb Mayo
1 Std. 15 Min
Chicken Katsu Curry with Rice
1h 40min
Chipotle Chilli Beef Cobbler
2 Std. 10 Min
Char Siu Pastries
6h 10min
Coronation Chicken Sandwich Filling
45 min
Beef and Bean Enchiladas
40 min
Meatballs and Chilli Cheese Potatoes
1h
Nachos with Chilli and Cheese
40 min