Potato Gratin

Potato Gratin

4.8 26 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions

Składniki

  • waxy potatoes peeled, cut in pieces to fit in feeder
    1200 g
  • Gruyère cheese cut in pieces (3 cm)
    100 g
  • garlic clove
    1
  • double cream
    400 - 500 g
    whipping cream, to taste
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • ground nutmeg
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 361.9 kcal / 1514.1 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 15.3 g
Sód 410.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...