Urządzenia i Akcesoria
Potato Gratin
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
-
waxy potatoes peeled, cut in pieces to fit in feeder1200 g
-
Gruyère cheese cut in pieces (3 cm)100 g
-
garlic clove1
-
whipping cream, to tastedouble cream400 - 500 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
ground nutmeg1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
410.4 mg
Białko
7.9 g
Kalorie
1514.1 kJ /
361.9 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
15.3 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Peeled Garlic
5 min
Thai Cucumber Salad
15 min
Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction
50 min
Potato Gratin
1 godz. 10 min
Cucumber Salad with Dill and Yoghurt Dressing (TM6)
10 min
Coleslaw with Thermomix® Cutter
10 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter, using modes)
10 min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 min
Caramelised Onions (400-500 g)
50 min
Browned Onions (200 g)
25 min
Lightly Browned Onions (200-300 g)
20 min
Brioche Burger Buns
4 godz.