Samosas de espinacas y queso feta

Samosas de espinacas y queso feta

4.6 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

Relleno
  • 600 g de agua
  • 250 - 300 g de hojas de espinaca frescas
  • 20 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 10 g de eneldo fresco (hojas y parte del tallo)
  • 5 g de cebollino fresco en trozos de 2-3 cm
  • 200 g de queso feta desmenuzado
  • 1 huevo
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
Montaje
  • 4 - 5 láminas de masa filo
  • 100 g de mantequilla fundida

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 275 kcal / 1152 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 22.5 g
Węglowodany 11.1 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Sód 627.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...