Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 600 g de agua
- 250 - 300 g de hojas de espinaca frescas
- 20 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 10 g de eneldo fresco (hojas y parte del tallo)
- 5 g de cebollino fresco en trozos de 2-3 cm
- 200 g de queso feta desmenuzado
- 1 huevo
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
Montaje
- 4 - 5 láminas de masa filo
- 100 g de mantequilla fundida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1152 kJ / 275 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 627.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel crujiente de puerros con salmón
45 Min
Pesto de tomates secos
5min
Tortillitas de calabacín
20 min
Wrap de tortilla con espinacas y champiñón
40 Min
Strudel de champiñones y espinacas
1 Std. 30 Min
Salmón al pesto y gurullos con champiñones
45 Min
Parmentier vegetariano con boloñesa de lentejas y berenjena
2h
Quiche vegetariana con espinacas y pimiento rojo
1 Std.
Ensalada de quinoa con melocotones y mozzarella
1 Std.
Pierogi con batata y ricota
1 Std. 10 Min
Crostini de tomate y mozzarella
20 min
Bulgur con verduras y salsa de champiñones
50 min