Urządzenia i Akcesoria
Sambal Matah (Balinese Sambal)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
shallots peeled200 g
-
bird's eye chillies (cili padi)20 g
-
fresh lemongrass white part only, cut in pieces3 stalks
-
shrimp paste (belacan)1 tsp
-
coconut oil50 g
-
kaffir lime leaves cut in thin slices10
-
limes juice only3
-
sugar1 tsp
-
salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
595 mg
Białko
2 g
Kalorie
707 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coconut Dome with Strawberry and Meringue
Brak ocen
Kek Batik Indulgence
24 godz. 45 min
Ginisang ampalaya (Sautéed bitter gourd)
20 min
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25 min
Vegan Aioli
5 min
Mango on Coconut Sticky Rice
55 min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50 min
Crème caramel (flan)
5 godz. 30 min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Mango and passionfruit soft serve (TM6)
5 min