Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di burro a pezzi + q.b.
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 50 g di zucchero
- 150 g di latte intero
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
-
1
g di zucchero vanigliato
lub 1 stecca di vaniglia - 500 g di farina manitoba + q.b.
Ripieno
- 100 g di biscotti secchi a pezzi
- 100 g di gherigli di noci
- 100 g di nocciole sgusciate e spellate
- 50 g di zucchero
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 140 g di latte intero
- 8 g di zucchero vanigliato
- 1 uovo
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1932.1 kJ / 461.1 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Cornetti sfogliati (TM6)
9 Std.
Torrone Guirlache
1sa 30 dk
Bimby® è casa: Risotto
1 Std. 15 Min
Bimby® è casa: Insalata di riso
1 Std. 15 Min
Arcobaleno tortillas (TM6)
30 Min
Pinsa radicchio speck e noci
28h
Pane alle noci al Varoma
3h 30min
Focaccia barese TM6
4 godz.
Danubio salato
3h
Impasto per pane veloce
45 Min
Panini bovoli
4 godz.
Pane alla zucca e mandorle
5h