Smördegskrans med rostade grönsaker

Smördegskrans med rostade grönsaker

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 portioner

Składniki

Rosta grönsaker
  • fänkålshuvud skuren i 1 cm klyftor
    80 g
  • rödlök skuren i 1 cm klyftor
    70 g
  • röd paprika skuren i 2 cm kuber
    100 g
  • blomkål skuren i små buketter
    100 g
  • torkad timjan
    1 tesked
  • salt
    1 tesked
  • olivolja plus extra för att smörja
    2 matskedar
Pesto
  • parmesanost
    20 g
  • pinjenötter
    10 g
  • vitlöksklyfta
    1
  • färska basilikablad plus extra till garnering
    30 g
  • extra virgin olivolja
    20 g
  • salt
    ¼ tesked
Smördeg
  • smör tärnad (1-2 cm) sedan fryst
    200 g
  • vetemjöl plus extra för mjölning
    200 g
  • vatten
    90 g
  • salt
    ½ tesked
  • getost (valfri sort) skuren i 8 lika delar
    150 g
    150 g camembert, skuren i 8 lika delar
  • äggula vispad
    1
  • körsbärstomater med kvist
    200 g
  • färska basilikablad (opcjonalnie)
    10

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 645.2 mg
Białko 8.6 g
Kalorie 1737.1 kJ / 415.2 kcal
Tłuszcz 32.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 17.2 g
Węglowodany 23.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie