
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość startej czekolady do dekoracji (opcjonalnie)
- 120 g herbatników
- 60 g masła pokrojonego na kawałki
- 500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
30
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 30 g cukru - 400 g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
- 70 - 100 g miodu
- 1 banan, dojrzały pokrojony na kawałki (ok. 90 g)
- truskawki, świeże przekrojone na pół, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 363.7 kcal / 1522.6 kJ
- Białko
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Węglowodany
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Sód
- 55 mg