Urządzenia i Akcesoria
Sernikowy tort lodowy z truskawkami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 9 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość startej czekolady do dekoracji (opcjonalnie)
-
120 g herbatników
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
30 g cukru30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
400 g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
-
70 - 100 g miodu
-
1 banan, dojrzały pokrojony na kawałki (ok. 90 g)
-
truskawki, świeże (opcjonalnie) przekrojone na pół, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
55 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
1522.6 kJ /
363.7 kcal
Tłuszcz
26.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
18.2 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Świąteczne serniczki na patyku
6h
Tęczowy deser z galaretek
3h 45min
Deser z truskawkami (TM6, TM7)
20min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM6, TM7)
6h 10min
Deser z truskawkami (TM5)
20min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM5)
6h 10min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25min
Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe
5h 40min
Banany w czekoladzie
1h
Tarta z musem czekoladowym
12h 50min
Deser plaża
2h 30min
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4h 40min