Urządzenia i Akcesoria
Sernikowy tort lodowy z truskawkami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 9 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość startej czekolady do dekoracji (opcjonalnie)
-
120 g herbatników
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
30 g cukru30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
400 g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
-
70 - 100 g miodu
-
1 banan, dojrzały pokrojony na kawałki (ok. 90 g)
-
truskawki, świeże (opcjonalnie) przekrojone na pół, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
55 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
1522.6 kJ /
363.7 kcal
Tłuszcz
26.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
18.2 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tęczowy deser z galaretek
3 godz. 45 min
Deser z truskawkami (TM5)
20 min
Biało-czerwony deser
7 godz.
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 25 min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8 godz. 20 min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4 godz. 30 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 godz. 20 min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4 godz. 45 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 godz. 15 min