Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość startej czekolady do dekoracji (opcjonalnie)
- 120 g herbatników
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 500 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
-
30
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 30 g cukru - 400 g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
- 70 - 100 g miodu
- 1 banan, dojrzały, pokrojony na kawałki (ok. 90 g)
- truskawki, świeże, przekrojone na pół, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1522.6 kJ / 363.7 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 55 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta jeżynowa
3 Std. 30 Min
Piernikobrownie
1h
Kostka malinowa z białą czekoladą
9h 20min
Ciasto łabędzi puch
5h 30 min
Sernik miętowy na spodzie brownie
10hod. 15min
Tarta kokosowa z kiwi (bez pieczenia)
4h 25min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1h 10min
Biało-czerwony deser
7h
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 Min
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 Std. 50 Min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4h 30min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25min