章魚燉飯

章魚燉飯

3.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 人份

Składniki

  • 冷凍章魚 (約1000 - 1200 克),切小塊
    1 隻
  • 白酒
    100 克
  • 洋蔥 (每顆約80克)
    2 顆
  • 蒜頭
    2 粒
  • 橄欖油
    70 克
  • 罐裝切碎番茄 汁液保留
    300 克
  • 適量
  • 黑胡椒粉 適量
  • 長米
    350 克
  • 50 - 100 克
  • 新鮮香菜 只取葉子,切碎
    4 枝

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 34 g
Kalorie 2026 kJ / 483 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...