章魚燉飯
TM6 TM5 TM31

章魚燉飯

3.0 (2 oceny)

Składniki

  • 1 隻 冷凍章魚 (約1000 - 1200 克),切小塊
  • 100 克 白酒
  • 2 顆 洋蔥 (每顆約80克)
  • 2 粒 蒜頭
  • 70 克 橄欖油
  • 300 克 罐裝切碎番茄, 汁液保留
  • 鹽, 適量
  • 黑胡椒粉, 適量
  • 350 克 長米
  • 50 - 100 克 水
  • 4 枝 新鮮香菜, 只取葉子,切碎

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2026 kJ / 483 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
52 g
Tłuszcz
14 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy