Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
肉丸
- 35 克 洋葱
- 500 克 肉碎 (牛肉、猪肉、羊肉或鸡肉) (参考贴士)
- 30 克 面包糠
- 1 汤匙 新鲜欧芹 ,切碎,额外准备装饰用
- ¼ 茶匙 多香果粉
- ¼ 茶匙 豆蔻粉
- ½ 茶匙 蒜粉
- ¾ 茶匙 黑胡椒粉
- ½ 茶匙 盐
- 1 个 蛋
肉汁
- 1 ½ 茶匙 橄榄油
- 35 克 牛油
- 15 克 多用途面粉
- 250 克 牛肉高汤
- 120 克 特浓奶油
- 1 ½ 茶匙 伍斯特郡酱
- ½ 茶匙 第戎芥末酱
- 1 小撮 盐 ,适量调味
- 1 小撮 黑胡椒粉 ,适量调味
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1100 kJ / 263 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 545 mg