老妈蹄花汤配剁椒鱼头、川式蒸菜

老妈蹄花汤配剁椒鱼头、川式蒸菜

5.0 5 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 人份

Składniki

川式蒸菜及调味汁
  • 大白菜 切大片
    100 克
  • 胡萝卜 切薄片
    100 克
  • 莲藕 切薄片
    100 克
  • 西兰花 切小块
    100 克
  • 蒜头
    5 瓣
  • 新鲜二荆条 切小段
    200 克
  • 依个人口味调整
    适量
  • 麻油 依个人口味调整
    适量
  • 依个人口味调整
    适量
剁椒鱼头
  • 鱼头
    600 克
  • 料酒
    20 克
  • 40 克
  • 泡椒
    90 克
  • 剁椒
    90 克
  • 蒜头
    5 颗
  • 5 克
  • 切块
    10 克
  • 2 根
老妈蹄花汤
  • 生抽
    2 汤匙
  • 辣椒油
    1 茶匙
  • 1 茶匙
  • 切末
    1 根
  • 白芝麻
    1 小撮
  • 猪蹄 约700克,切块焯水沥干
    2 个
  • 1100 克
  • 10 克
  • 米酒
    20 克
  • 白芸豆 提前一夜用冷水浸泡并沥干水份
    100 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 716 mg
Białko 86.9 g
Kalorie 4607.8 kJ / 1100.8 kcal
Tłuszcz 61.1 g
Błonnik 23.4 g
Tłuszcz nasycony 18.6 g
Węglowodany 60.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...