Wersje kompatybilne
Salada japonesa de caranguejo fingido (salada kani) - TM6
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cenoura
- 1 pepino c/ casca, s/ extremidades, cortado ao meio verticalmente (400 g aprox.)
- 200 g delícias do mar
- 150 g milho doce em lata escorrido
-
100
g maionese
lub 100 g maionese japonesa - 2 c. sopa de sementes de sésamo tostadas
- 20 g molho de soja
- 10 g mirin
- 30 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 1 c. chá de raspa de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1384.2 kJ / 330.8 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 548.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cenoura assada com tomilho (Modo descascar)
30min
Bolo picante de ameixa
5h 30min
Pides de acelgas (pão turco)
1h 15min
Buddha bowl com frango - TM6
1h
Pickles de pepino - TM6
Brak ocen
Menu: Sopa de tomate e feijão com Omelete de couve e feta
40min
Creme de brócolos e ervilhas e gratinado de corvina e legumes
1h
Maçãs em flor
55min
Bulgur com legumes e molho de cogumelos
40min
Salada de batata (Modo descascar)
45min
Uma massa duas utilizações
45min
Salada coleslaw - TM6
10min