Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g di riso a chicco tondo, coreano o giapponese
- 400 g di filetto di manzo, a strisce (circa 2 cm x 5 cm)
- 3 spicchi di aglio
- 20 g di zenzero, radice fresca, a fette (2 mm)
- 40 g di salsa piccante coreana
- 20 g di salsa di soia chiara
- 1050 g di acqua
- 1 cucchiaio di zucchero
- ½ cucchiaino di sale
- 30 g di cipollotto, a rondelle
- 20 g di olio + q.b.
- 150 g di funghi shiitake freschi, a fette (0,5 cm)
- 1 cucchiaino di semi di sesamo bianchi
- 4 - 5 pizzichi di sale
- 120 g di carota a strisce
- 100 g di foglie di spinaci freschi
- 120 g di germoglio di soia fresco
- 1 cucchiaino di salsa di soia
- 1 cucchiaino di olio di sesamo tostato
- 4 uova
- 4 tortilla di farina di frumento (Ø 30 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3169.4 kJ / 757.5 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 76.7 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 1616.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo fritto coreano in salsa piccante
3 godz.
Cocktail al melone
10min
Scones Vegan
Brak ocen
Sushi Burrito
45 Min
Dim sum di manzo e sedano
1 Std. 30 Min
Caipiroska all'anguria
15 min
Salsa mousseline
20 min
Sorbetto al gusto piña colada
30 Min
Pollo alla pizzaiola con pasta all'uovo
30 Min
Burrito di carne
1 Std. 30 Min
Sweet sushi
2 godz.
Nuggets di pollo e cavolfiore (10-12 mesi)
Brak ocen