Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, in Scheiben (2-3 cm)
- 2 ½ TL Fleur de Sel
- 1650 g Wasser und mehr zum Abspülen und Abschrecken
- 10 g Nori-Blätter, in Stücken (ca. 5 cm)
- 30 g Zitronensaft
- 20 g Kaviar (schwarz)
- 50 g Himbeeren
- 50 g rote Johannisbeeren
- 10 g Sprossen
- 1 TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 890 kJ / 213 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 893 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rot gebeizter Lachs mit geschmortem Wintersalat und Orangen-Chutney
24h
Thai-Melonensuppe
4 Std.
Trüffelsuppe mit Kabeljau und Cashewbröseln
55min
Sauce Béarnaise
40 Min
Rotbarben-Mousseline mit Mittelmeersauce
1h 35min
Orangen-Creme-Karamell
12h
Zitronen-Basilikum-Eis
12h
Zitrus-Mousse mit Orangenfilets
5h 30 min
Maracuja-Crème-brûlée
4 Std.
Erdbeer-Prosecco-Sorbet mit Kokoskugeln
50 Min
Weißes Stracciatella-Eis mit Früchten und Minzpesto
12h
Himbeer-Balsamico-Sirup mit Rosmarin
3 Std.