![Mosaik-Lachs Mosaik-Lachs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2997a6bfeb83ac27cbfeba665597c699/Derivates/bb933f19a16c260c82fb0c8c71924c1c1caaba99.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, in Scheiben (2-3 cm)
- 2 ½ TL Fleur de Sel
- 1650 g Wasser und mehr zum Abspülen und Abschrecken
- 10 g Nori-Blätter, in Stücken (ca. 5 cm)
- 30 g Zitronensaft
- 20 g Kaviar (schwarz)
- 50 g Himbeeren
- 50 g rote Johannisbeeren
- 10 g Sprossen
- 1 TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 890 kJ / 213 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 893 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebackener Halloumi im Kateifi-Teig mit gelbem Möhrensalat
40 Min
Käse-Bier-Fondue
30 Min
Rot gebeizter Lachs mit geschmortem Wintersalat und Orangen-Chutney
24h
Maronen-Kokos-Suppe
40 Min
Feta-Briouats mit Pistazien
1 Std.
Gin-Lavendel-Eis
14sa 45 dk
Eggs Benedict mit Pfannenbrot und Bacon
1h 30min
Hot Dogs mit Bierzwiebeln
35 Min
Trüffel-Agnolotti mit Burrata-Creme
1 Std. 15 Min
Safran-Tagliatelle in Butter-Weißwein-Sauce
35 Min
Buchteln mit Pflaumenkompott
1 Std. 45 Min
Pochierte Eier
30 Min