Urządzenia i Akcesoria
Bułki do hamburgerów
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
5 sztuk
Składniki
-
75 g wody plus 1 łyżka do posmarowania bułek
-
40 g mleka
-
10 g cukru
-
5 g drożdży świeżych pokruszonych
-
240 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
¾ łyżeczki soli
-
40 masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko (½ jajka, roztrzepana, do posmarowania bułek)
-
mak, do posypania bułekziarna sezamu do posypania bułek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
369.6 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
1095.7 kJ /
261.9 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
39.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tortille
1 godz. 15 min
Ciasto na pizzę
1 godz.
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Mini burgery
2 godz. 40 min
Bułki maślane do burgerów
1 godz. 20 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Pita domowa
3 godz.
Burgery z łososia w domowej bułce z sałatką Colesław
3 godz. 20 min
Domowe bułki do hot dogów
2 godz. 15 min
Sos hamburgerowy
5 min
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Pita
2 godz. 30 min