Bułki do hamburgerów

Bułki do hamburgerów

4.8 104 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
5 sztuk

Składniki

  • 75 g wody plus 1 łyżka do posmarowania bułek
  • 40 g mleka
  • 10 g cukru
  • 5 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 240 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • ¾ łyżeczki soli
  • 40 masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko (½ jajka, roztrzepana, do posmarowania bułek)
  • ziarna sezamu do posypania bułek
    mak, do posypania bułek

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 369.6 mg
Białko 6.9 g
Kalorie 1095.7 kJ / 261.9 kcal
Tłuszcz 8.2 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 39.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...