Lasagne-Torte

Lasagne-Torte

2.9 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    100 g
  • Basilikum abgezupft
    1 Bund
Bolognese-Sauce
  • Knoblauchzehe
    1
  • Möhren in Stücken
    100 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Hackfleisch, gemischt
    500 g
  • Rotwein, trocken
    100 g
  • Tomatenmark
    100 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    ½ TL
Ricottacreme
  • Ricotta
    400 g
  • Ei
    1
  • Olivenöl zum Einfetten
  • Lasagneplatten, aus dem Kühlregal (à 4 x 22 cm), siehe Tipp
    32
  • Mozzarella, gerieben
    200 g
Béchamel-Sauce und Fertigstellung
  • Butter in Stücken
    20 g
  • Mehl
    20 g
  • Milch
    240 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 619 mg
Białko 45 g
Kalorie 3144 kJ / 751 kcal
Tłuszcz 42 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...