Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- mantequilla para engrasar
- harina de repostería para espolvorear
- 300 g de zanahoria en trozos
- 130 g de nueces peladas
- 230 g de aceite de girasol
- 300 g de azúcar
- 5 huevos (M)
- 300 g de harina de repostería
- 2 cucharaditas de levadura química en polvo
- 2 cucharaditas de bicarbonato
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharadas de canela molida
- 1 cucharada de azúcar glas
- 2 cucharadas de nueces peladas troceadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1567 kJ / 375 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 247.1 mg
Alternatywne przepisy
Bizcocho de manzana y canela
1 Std. 15 Min
Bundt cake de calabacín y cacao
1 Std. 10 Min
Tarta de arándanos
40 Min
Pastelitos de piña y chocolate
2h 30min
Galletas cremosas de nuez con chispas de chocolate
45 Min
Bundt cake de nata y cítricos
1 godz. 25 min
Bizcocho de leche condensada
1h
Plum cake de piña y coco
2h 30min
Cake especiado de frutos secos y ron
2h 15min
Cake integral de espelta con naranja, chocolate y nueces
1h 20 min
Bizcocho ligero con orange curd
1 Std. 15 Min
Galletas de avellana y chocolate
35 Min