Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit glacé
- 100 g de azúcar
- 4 claras de huevo
- 2 - 3 gotas de vinagre
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 4 yemas de huevo
Salsa de chocolate y montaje
- 6 galletas sándwich de chocolate (tipo Oreo®) o similar
- 150 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2189 kJ / 524 kcal
- Białko
- 8.72 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 38.16 g
- Błonnik
- 3.33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de vainilla y cerezas confitadas
6u.
Helado de chocolate y pasas al brandy
5h
Boletus con foie en papillote
30min
Crema catalana
40min
Sorbete de limón
8 godz. 30 min
Tarrina de fresón y pera
24u.
Sorbete de melocotón en zurracapote
1u. 45min
Helado de leche con aroma de anís
7h
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4 Std. 50 Min
Sándwich de helado mantecado de vainilla
6 Std. 45 Min
Helado de mascarpone con salsa de frambuesas
4h
Granizado de limón
5 Min