Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 - 350 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky medu
- 10 - 15 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
- 600 gramů celozrnné pšeničné mouky
- 30 gramů extra panenského olivového oleje, plus extra na potření těsta
- 10 gramů soli
- Wartości odżywcze
- na 4 porce
- Kalorie
- 5407 kJ / 1292 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 207.1 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 30.3 g
- Sód
- 3972.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jednoduchá granola
25min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 Std. 10 Min
Špaldovo-mrkvový chléb
1 Std. 40 Min
Pivní bulky s čedarem
3 Std. 15 Min
Svatomartinské řepůnky
1 Std. 45 Min
Podmáslový chléb
4 Std. 35 Min
Celozrnné bulky se zeleninovými tyčinkami a dipem
1h 10min
Pšeničný kváskový chléb se slunečnicovými semínky
12h
Kváskový chléb
16h 30 min
Tradiční chléb se semínky
1 Std. 50 Min
Domácí chléb se zákysem
2 Std. 10 Min
Křupavý jogurtový chléb
3 Std.