Urządzenia i Akcesoria
Pierniczki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 sztuk
Składniki
Pierniczki
-
20 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
100 g miodu wielokwiatowego, płynnego
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 jajko roztrzepane (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki korzenna przyprawa do piernika
Lukier
-
50 g cukru
-
5 - 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
35.4 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
263.6 kJ /
63 kcal
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
12.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ozdoby z piernika
3 godz. 40 min
Wielkanocne babeczki
50 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Bezowe duszki
3 godz.
Intensywnie czekoladowe babeczki (bez cukru)
45 min
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
4 godz. 20 min
Ciasto zebra
1 godz. 35 min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1 godz. 25 min
Tort tęczowy z lizakami
6 godz.
Muffinki czekoladowe
50 min
Muffinki z nadzieniem czekoladowym
50 min
Choinki z piernika
2 godz. 30 min