Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g frische Hefe
- 175 g Weißwein, trocken
- 300 g Hartweizenmehl (Semola), siehe Tipp
- 200 g Pizzamehl Type 00 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Olivenöl
- 10 g Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 208 kJ / 50 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 60 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grissini
2h
Ciabatta
8h 30min
Süßer Aprikosen-Senf
55 min
Gougère mit Zwiebeln, Käse und Speck
1 godz.
Montélimar-Nougat
3 Std. 30 Min
Tomaten-Körner-Brötchen
3 Std. 30 Min
Passionsfrucht-Tarte
1 Std. 45 Min
Kräuter-Parmesan-Kekse
1 godz. 35 min
Zucchini-Garnelen-Puffer mit Joghurt
30min
Canelés
14h
Mediterranes Rosmarinbrot
1h 55min
Fladenbrot
2h