Brotauflauf mit Beeren

Brotauflauf mit Beeren

3.0 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 9 godz.
12 Portionen

Składniki

Mandeldrink
  • Mandeln, blanchiert
    250 g
  • Datteln, entsteint
    50 g
  • Wasser
    1500 g
Brotauflauf
  • Butter zum Einfetten
  • Brot altbacken, in dünnen Scheiben
    400 g
  • Eier
    8
  • brauner Zucker
    80 g
  • Vanilleschote nur das Mark
    1
  • Zimt
    1 Prise
  • Muskat
    1 Prise
Beerensauce und Fertigstellung
  • brauner Zucker
    50 g
  • Orangensaft
    150 g
  • Beeren, gemischt, frisch
    150 g
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    240 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 222 mg
Białko 13 g
Kalorie 1402 kJ / 335 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...