Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mandeldrink
- 250 g Mandeln, blanchiert
- 50 g Datteln, entsteint
- 1500 g Wasser
Brotauflauf
- Butter zum Einfetten
- 400 g Brot, altbacken, in dünnen Scheiben
- 8 Eier
- 80 g brauner Zucker
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 1 Prise Zimt
- 1 Prise Muskat
Beerensauce und Fertigstellung
- 50 g brauner Zucker
- 150 g Orangensaft
- 150 g Beeren, gemischt, frisch
- 240 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 222 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Türkentommerl (Maisgrießschmarrn)
50 min.
Mais-Polenta-Puffer mit Joghurtsauce
1h
Süßkartoffel-Kurkuma-Suppe
20 min.
Kartoffel-Wirsing Suppe mit geröstetem Speck und Brotwürfel & Rote Rüben Suppe mit Wasabi-Nockerl
1h 30 min.
Apfel-Brötchen-Auflauf
1h 10 min.
Polenta-Muffins
1h
Hirse-Quark-Auflauf
1h 15 min.
Apfel-Hirse-Auflauf
1 Std. 40 Min
Apfelauflauf mit Milchreis
1h 15 min.
Waffel-Eis-Sandwiches mit Früchten
40 min.
Kartoffel-Möhren-Puffer
25 min.
Quark-Milchreis-Auflauf
1h 35min