Japansk yaki udon med kjøttdeig

Japansk yaki udon med kjøttdeig

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porsjoner

Składniki

  • hvitløksfedd
    2
  • ingefær, fersk i tynne skiver (2 mm)
    10 g
  • sesamolje
    60 g
  • sukker
    20 g
  • riseddik
    1 ss
  • soyasaus
    40 g
  • rød paprika delt i strimler (ca. 5 cm x 1 cm)
    150 g
  • pak choy delt i biter (2-3 cm)
    200 g
  • rødløk delt i tynne skiver (0.5 cm)
    50 g
  • kjøttdeig feks. svin, okse, kylling, kalkun
    400 g
  • salt
    ½ ts
  • østerssaus
    20 g
  • udon nudler
    400 - 460 g
  • vårløk delt i tynne skiver (2 mm)
    20 g
  • sesamfrø, ristede
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porsjon

Kalorie 644.1 kcal / 2694.8 kJ
Białko 23.7 g
Tłuszcz 37.8 g
Węglowodany 49.6 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Sód 1348 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie