Makaronigrateng

Makaronigrateng

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porsjon

Składniki

Nøttetopping
  • sitron bare skall, ingen hvit marg
    1
  • parmesanost delt i terninger (3 cm)
    100 g
  • brød (ca. 70 g), revet i biter
    2 skiver
  • rosmarin, fersk bare blader
    1 kvist
  • mandel, med skall
    50 g
  • smør, usaltet
    70 g
  • gresskarfrø (opcjonalnie)
    20 g
  • solsikkefrø (opcjonalnie)
    20 g
  • havsalt
    1 klype
  • malt svart pepper
    1 klype
Makaroniost
  • smør, usaltet for smøring
    60 g
  • gruyère ost delt i terninger (3 cm)
    90 g
  • parmesanost delt i terninger (3 cm)
    50 g
  • purreløk kun hvit del, delt i biter
    60 g
  • blomkål delt i buketter
    200 g
  • søtpotet skrellet og delt i terninger (2 cm)
    150 g
  • vann
    1200 g
  • pasta, tørket, type makaroni
    300 g
  • hvetemel
    50 g
  • helmelk
    500 g
  • muskatnøtt, malt etter smak
    ¼ - 1 ts
  • paprikakrydder etter smak
    1 ts
  • dijon sennep
    2 ts
  • havsalt etter smak
    1 klype
  • malt svart pepper etter smak
    1 klype

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 691.8 mg
Białko 29.3 g
Kalorie 3116.8 kJ / 742 kcal
Tłuszcz 43.6 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 23.2 g
Węglowodany 56.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie