Makaronigrateng med flaskegresskar

Makaronigrateng med flaskegresskar

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porsjoner

Składniki

  • cheddarost delt i biter
    200 gram
  • vann
    800 gram
  • flaskegresskar i terninger (1 cm)
    400 gram
  • pasta, tørket, type makaroni
    350 gram
  • hvetemel
    40 gram
  • smør, usaltet delt i biter
    40 gram
  • melk
    400 gram
  • havsalt eller mer etter smak
    ½ teskje
  • malt svart pepper eller mer etter smak
    ¼ teskje
  • muskatnøtt, malt
    2 klyper

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 417.7 mg
Białko 19.3 g
Kalorie 2077.9 kJ / 496.6 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 60.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie