Vegan bosbessen en cheesecake muffins

Vegan bosbessen en cheesecake muffins

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 stuks

Składniki

Cashew kaas
  • rauwe cashewnoten
    150 g
  • amandelmelk ongezoet
    90 g
  • maïzena (zetmeel)
    15 g
  • suiker
    70 g
  • natuurlijk vanille-extract
    ½ tl
Muffins
  • gouden lijnzaad
    2 el
  • warm water
    2 el
  • citroenschil
    10 g
  • suiker
    110 g
  • veganistische margarine
    90 g
  • amandelmelk ongezoet
    100 g
  • bloem
    230 g
  • vers geperst citroensap
    10 g
  • bicarbonaat van sodium
    1 tl
  • bakpoeder
    1 tl
  • natuurlijk vanille-extract
    2 tl
  • blauwe bessen en iets meer als afwerking
    150 g
  • poedersuiker als afwerking

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 205.6 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 1159 kJ / 277 kcal
Tłuszcz 12.6 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 37.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...