
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g d'oignons rouges
- 65 g de poivrons jaunes épépinés, en morceaux
- 35 g de piment Güero, frais épépiné (± 1 piment)
- 35 g d'huile d'olive
- 1000 g d'eau
- 2 c. à café de gros sel
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- 300 g d'escalope de poulet, sans peau en morceaux de taille moyenne
- 115 g de jus de citron vert
- 250 g de tomates en quartiers
- 5 g de jus de citron
- tortillas de maïs en julienne et frites
- du citron vert en fines lamelles
- de la coriandre fraîche pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 125 kcal / 525 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 4 g
- Błonnik
- 1 g