Urządzenia i Akcesoria
Islas flotantes
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 raciones
Składniki
Islas flotantes
-
2 cucharadas de caramelo líquido
-
70 g de azúcar
-
4 claras de huevo
-
1 pellizco de sal
-
250 g de agua
Crema inglesa
-
200 g de nata (35% de grasa)
-
150 g de leche
-
90 g de azúcar
-
1 chorrito de vainilla líquida
-
4 yemas de huevo
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 ración
Białko
6 g
Kalorie
1275 kJ /
305 kcal
Tłuszcz
16.1 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
3.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Repostería
80 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Almíbar básico
10 min
Sabayón TM6
15 min
Crema catalana
40 min
Merengue suizo
10 min
Mousse de chocolate
3 godz. 20 min
Sabayón
15 min
Peras al vino dulce con sabayón
30 min
Merengue italiano
20 min
Crème brûlée
4 godz. 30 min
Helado de sabayón
8 godz. 15 min
Flan de dulce de leche
6 godz. 10 min
Crema de limón (Lemon curd)
25 min