Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Islas flotantes
- 2 cucharadas de caramelo líquido
- 70 g de azúcar
- 4 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 250 g de agua
Crema inglesa
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de leche
- 90 g de azúcar
- 1 chorrito de vainilla líquida
- 4 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1275 kJ / 305 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peras al vino dulce con sabayón
30 min
Flan de ricota, cebolla y salvia
1h
Sabayón clásico (Espesar)
15min
Crema catalana
40 min
Merengue suizo
10min
Sabayón
15min
Dulce de leche
2 Std. 50 Min
Merengue italiano
20 min
Merengue francés
2 godz. 15 min
Praliné de almendras
1h 10min
Crème brûlée
4 godz. 30 min
Crema de limón (Lemon curd)
25min