Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Islas flotantes
- 2 cucharadas de caramelo líquido
- 70 g de azúcar
- 4 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 250 g de agua
Crema inglesa
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de leche
- 90 g de azúcar
- 1 chorrito de vainilla líquida
- 4 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1275 kJ / 305 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dulce de batata
45 Min
Cannelés
26h
Crema catalana
40 Min
Merengue suizo
10 Min
Merengue italiano
20 Min
Peras al vino dulce con sabayón
30 min
Pavlova
5 Std. 20 Min
Sabayón
15 Min
Crème brûlée
4 godz. 30 min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10 Min
Flan de dulce de leche
6h 10min
Crema de limón (Lemon curd)
25min