Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 300 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 150 g de mantequilla fría (en trozos pequeños)
- 1 pellizco de sal
- 70 g de azúcar glas
- 2 yemas de huevo
- 25 g de leche fría
Relleno
- 250 g de nueces peladas
- 60 g de azúcar
- 1 huevo
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 20 g de miel
- 10 g de ron
Decoración
- 150 g de azúcar glas
- 35 g de agua
- 8 nueces peladas (en mitades)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2744 kJ / 656 kcal
- Białko
- 10.37 g
- Węglowodany
- 65.08 g
- Tłuszcz
- 39.39 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vasitos pie de manzana
40 Min
Tarta de Linz (Linzertorte)
1h
Milhojas de dulce de leche
3h
Leche asada
4 godz. 40 min
Tarta de limón y merengue
3h
Carbayones
1 Std. 25 Min
Cheesecake de albaricoques y frambuesas
5 godz. 30 min
Postre cuatro capas
4 godz. 10 min
Bavaroise de naranja
5 godz. 15 min
Postre en capas de bizcochos al caramelo
2óra 30p
Crème brûlée
4sa 30 dk
Tarta a las tres leches
12u. 45min