Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 500 g de harina de fuerza
- 1 sobre de levadura de panadería deshidratada
- 1 cucharada de azúcar moreno
- 1 cucharadita de sal
- 20 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 300 g de agua templada
- aceite (para untar el bol)
Montaje
- 70 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de azúcar glas
- 100 g de nueces pacanas
- 50 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 60 g de azúcar moreno
- 2 cucharadas de canela molida
- harina (para espolvorear)
- aceite en spray
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2562 kJ / 613 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 98.3 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hojaldre rápido
2 Std.
Bizcochitos rellenos de crema y fresa
2 Std.
Stollen de chocolate
2 Std.
Masa quebrada
5 Min
Brioche
8 godz.
Glaseado blanco
5 Min
Bomba de chocolate
4 Std.
Pastelitos de dátiles (Maamouls) - Israel
1h 30 min
Tarta de cookies y mantequilla de cacahuete
2 Std.
Caracolas de canela
2 Std.
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2 godz. 10 min
Cinnamon rolls (Rollitos de canela)
1h 30 min