Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 140 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 70 g Zucker
- 90 g Wasser
- 2 Prisen Salz
Belag und Fertigstellung
- 400 g Rhabarber, in Stücken (1 cm)
- 300 g Erdbeeren, halbiert oder geviertelt
- 120 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g Speisestärke
- 1 Eigelb
- 2 EL Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1236 kJ / 295 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1hod. 50min
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1h
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 Std. 25 Min
Erdbeer-Rhabarber-Strudel
1h 30 min.
Nusstarte mit Aprikosen
1h
Quiche mit Beerencreme
1 Std. 40 Min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Birnen-Brownies
1h 15 min.
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3h
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1h
Topfentorte mit Birnen
4 Std. 30 Min
Pflaumen-Birnen-Tarte
1h