Babyfreundliches Hühner-Risotto mit Erbsen und Champignons

Babyfreundliches Hühner-Risotto mit Erbsen und Champignons

4.6 93 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken (2 cm)
    100 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Champignons, frisch geputzt
    150 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Risottoreis Arborio
    300 g
  • Wasser
    60 g
  • Hühnerbrustfilet, ohne Haut in Stücken (3 cm)
    350 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe (siehe Tipp)
    1 geh. TL
    1 Hühnerbrühwürfel (für 0,5 l), zerbröselt (siehe Tipp)
  • kochendes Wasser
    600 g
  • Thymian, frisch Blättchen abgezupft
    3 Zweiglein
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • grüne Erbsen, tiefgekühlt
    80 g
  • Butter in Stücken
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 140 Gramm

Kalorie 295 kcal / 1236 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 0 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...