Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 糖
- 1915 克 水
- 25 克 米酒
- 1 片 帶皮鴨胸 ,約240克
- 1 支 蔥 切段,約7公分
- 4 克 薑
- 1 顆 八角
- 25 克 紅蔥頭 ,切片
- ½ 茶匙 醬油
- ½ 茶匙 醬油膏
- 白胡椒粉 ,少許
- 4 碗 煮好的米飯 (任何種類)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1538.8 kJ / 368.1 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 55.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 512.6 mg