Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
舒肥雞胸
- 1 片 去皮去骨雞胸肉
- 1 大匙 鹽麴
- ½ 大匙 青醬
- 1 小撮 黑胡椒粗粒
- 1900 克 水
青醬燉飯
- 15 克 蒜頭
- 60 克 洋蔥 ,切塊(約3公分)
- 30 克 奶油
- 100 克 義大利米 (如:Carnaroli, Arborio),烹煮時間約16-18分鐘
- 80 克 新鮮綜合菇類 ,切丁(約1公分)
- 250 克 高湯
- ¼ 茶匙 黑胡椒粗粒
- 50 克 青醬 (市售或自製)
- 5 克 帕瑪森起士 ,依個人口味調整
- 5 克 烤過的松子
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1859.1 kJ / 444.8 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 154.6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 487.2 mg