Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan moreno mallorquín
- 350 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca
- 400 g de harina integral de trigo (y un poco más para espolvorear)
- 200 g de harina de fuerza
Acompañamientos
- 3 tomates maduros
- 6 lonchas de jamón serrano
- 6 rebanadas de queso de Mahón
- 180 g de sobrasada mallorquina
- 12 lonchas de camaiot
- 12 alcaparrones
- 12 guindillas verdes en vinagre
- 30 aceitunas machacadas
- 30 aceitunas negras
- aceite de oliva virgen extra para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2850 kJ / 682 kcal
- Białko
- 26.93 g
- Węglowodany
- 69.27 g
- Tłuszcz
- 32.99 g
- Błonnik
- 8.53 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3sa
Cocarrois mallorquines de repollo y coliflor
1j 30 menit
Arroz con pollo Hainan (Cocción de arroz) - China
1j 20 menit
Panecillos de espelta
16 Std. 30 Min
Coca de ensaimada con sobrasada
10hod. 30min
Coca de trempó de verano
1j
Pan gallego con masa madre
15h 30 min
Cocas de Valldemossa
1h 50min
Empanadas mallorquinas
1j
Bizcocho o coca de cuarto
1j
Arroz brut mallorquín
1j
Pan payés con masa madre
16 Std.