Urządzenia i Akcesoria
Schlorzifladen (Dörrbirnen-Tarte)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 Stücke
Składniki
Teig
-
Mehl und etwas mehr zum Auswallen250 g
-
Zucker80 g
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr für die Wähenform150 g
-
Ei1
Birnenweggenfüllung
-
Dörrbirnen halbiert400 g
-
Feigen, getrocknet50 g
-
Dörrzwetschgen50 g
-
Wasser heiss1000 g
-
Zucker40 g
-
Zimt1 TL
-
Nelkenpulver1 Prise
-
Koriander, gemahlen½ TL
-
Sternanis gemahlen½ TL
-
Kirsch1 EL
Guss und Fertigstellung
-
Vollrahm300 g
-
Maisstärke (z. B. Maizena)2 EL
-
Vanillezucker1 Päckchen
-
Zimt½ TL
-
Eier2
-
Zucker20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
2757 kJ /
661 kcal
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
82 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Aprikosenwähe
1 godz. 10 min
Osterkuchen
1 godz. 45 min
Schenkeli
1 godz. 35 min
Bündner Capuns
35 min
Apfelwähe
1 godz. 15 min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Chräbeli
24 godz.
Zwiebel-Käsewähe
1 godz. 15 min
Luzerner Lebkuchen
55 min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.
Süssmostcreme
4 godz. 15 min