Schlorzifladen (Dörrbirnen-Tarte)

Schlorzifladen (Dörrbirnen-Tarte)

4.5 25 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Mehl und etwas mehr zum Auswallen
    250 g
  • Zucker
    80 g
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr für die Wähenform
    150 g
  • Ei
    1
Birnenweggenfüllung
  • Dörrbirnen halbiert
    400 g
  • Feigen, getrocknet
    50 g
  • Dörrzwetschgen
    50 g
  • Wasser heiss
    1000 g
  • Zucker
    40 g
  • Zimt
    1 TL
  • Nelkenpulver
    1 Prise
  • Koriander, gemahlen
    ½ TL
  • Sternanis gemahlen
    ½ TL
  • Kirsch
    1 EL
Guss und Fertigstellung
  • Vollrahm
    300 g
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    2 EL
  • Vanillezucker
    1 Päckchen
  • Zimt
    ½ TL
  • Eier
    2
  • Zucker
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 8 g
Kalorie 2757 kJ / 661 kcal
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 82 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...