Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 80 g de chile ancho, sin tallo y sin semillas
- 20 g de chile guajillo, sin tallo y sin semillas
- 100 g de vinagre de manzana
- 4 dientes de ajo, pelados
- 5 cditas de comino en polvo
- 5 cditas de orégano seco
- 7 clavos de olor
- 6 cditas de sal
- 1 cdita de pimienta negra molida
-
1000
g de carne molida de cerdo
lub 1000 g de carne molida de pavo
- Wartości odżywcze
- na 1175 g
- Kalorie
- 12641 kJ / 3021.3 kcal
- Białko
- 184.1 g
- Węglowodany
- 70.6 g
- Tłuszcz
- 222.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 80.1 g
- Błonnik
- 27.6 g
- Sód
- 14614.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa martajada
50min
Pollo con mole TM6
1h
Pasta de jitomate
2 Std. 40 Min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Frijoles Maneados
20min
Pierna de cerdo colorada
1h
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4 godz. 30 min
Pan de elote
2h
Salsa roja de molcajete
10min
Chilorio
1h
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min
Chiles jalapeños en escabeche
40min