Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 5 oeufs, blancs et jaunes séparés
- 125 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 125 g de farine de blé
Le sirop
- 100 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
La crème légère au porto
- 3 feuilles de gélatine (1,9 g/ feuille), et un récipient d'eau froide
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g de maïzena
- 3 oeufs
- 500 g de lait
- 2 c. à soupe de Porto
- 150 g de crème, à fouetter, 30-40% M.G., très froide
- 150 g de mascarpone, très froid
Le montage
- 250 g de pêches, en cubes (1-2 cm)
- 250 g d'abricots, en fines lamelles
La meringue
- 300 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'oeufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2985.1 kJ / 711.9 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 112.5 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Limonade d'automne/Sangria vierge
35min
Biscuits croissants de massepain
30min
Croquettes farcies
Brak ocen
Tiramisu sans lactose
12j 30 menit
Turbot sauce salsa
Brak ocen
Masque de carnaval
1u. 45min
Parfait chai latte
15h 5min
Demi-sphère vanille-caramel
7h 30 min
Tarte au caramel à la crème vanillée
Brak ocen
Pain complet, tartinade et boulettes de poulet
Brak ocen
Vin chaud
15min
Soupe verte effrayante aux globes oculaires
30min