花生粽
TM6 TM5 TM31

花生粽

5.0 (1 ocena)

Składniki

準備粽葉

  • 油 ,少許
  • 30 片 粽葉

煮花生

  • 300 克 生花生仁 ,預先和20克鹽泡水3小時,瀝乾
  • 1300 克 水

炒糯米

  • 80 克 油
  • 1 大匙 醬油
  • 1 ½ 茶匙 鹽
  • 20 克 糖
  • 600 克 長糯米 ,泡水2小時,瀝乾

組裝和蒸煮

  • 800 克 水

Wartości odżywcze
na 12 個
Kalorie
19390.3 kJ / 4638.8 kcal
Białko
134.9 g
Węglowodany
550.3 g
Tłuszcz
221.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
22.5 g
Sód
7658.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy