Urządzenia i Akcesoria
祖傳北部粽
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 30 godz.
16 個
Składniki
栗子
-
去殼乾燥栗子 浸泡1晚,瀝乾16 顆
-
水500 克
餡料
-
紅蔥頭150 克
-
豬油 自製或市售50 克
-
五香粉1 ¼ 茶匙
-
鹽1 ½ 茶匙
-
白胡椒粉1 茶匙
-
冰糖2 茶匙
-
蝦米30 克
-
蝦皮30 克
-
豬腱肉 後腿肉,約5x3公分16 片
-
醬油90 克
-
乾香菇 泡水至軟16 朵
-
米酒15 克
-
水20 克
糯米飯
-
長糯米 洗淨浸泡30分鐘,瀝乾900 克
-
水540 克
-
鹽½ 茶匙
-
白胡椒粉 少許
-
油蔥酥1 大匙
組裝和蒸煮
-
粽葉35 片
-
水500 克
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 16 個
Sód
8363.3 mg
Białko
186.7 g
Kalorie
21360.3 kJ /
5110.1 kcal
Tłuszcz
107.1 g
Błonnik
30.1 g
Tłuszcz nasycony
107.1 g
Węglowodany
833.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
飄粽香
8 Przepisów
Tajwan
Tajwan