Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g de bacon fumé tranché, coupé en morceaux (2,5 cm/1 po)
- 600 g d'eau
- 570 g de pommes de terre, coupées en morceaux (5 cm/2 po)
- 3 gousses d'ail coupées en deux
- 15 g d'huile d'olive vierge extra
- 200 g d'oignons, coupés en quartiers
- ½ piment jalapeño, paré et épépiné
- ¼ c. à thé de poivre noir fraîchement moulu
- ½ c. à thé de sel
- 4 œufs de gros calibre
- oignons verts ciselés, pour décorer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2084.9 kJ / 498.3 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 779.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette express
2 godz. 35 min
Guacamole
10min
Tarte aux pommes
1h
Coleslaw au Découpe-Minute
10min
Poulet BBQ façon Caroline du Nord, pain de maïs à la poêle
3 Std. 25 Min
Betteraves sous-vide (avec le Peeler)
40min
Sauce aux champignons faible en glucides
45min
Tortellini de veau, crème à l'origan
1h 5min
Riz à l'espagnol
35min
Trempette chaude aux épinards et artichauts
20min
Macaronis crémeux au fromage
30min
Oignons caramélisés (500 g)
45min