Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nussboden
- 250 g brauner Zucker
- 250 g Haselnüsse
- 8 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 40 g Wasser
- 100 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
Latte-Macchiato-Creme und Fertigstellung
- 100 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 600 g Milch
- 75 g Zucker
- 45 g Speisestärke
- 2 EL Espressopulver, löslich
- 20 g Kakao
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 6 EL Whiskey-Sahne-Likör (z.B. Baileys)
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- Kakao zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2225 kJ / 532 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladen-Torte
3 godz. 20 min
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4h 30min
Kaffee-Schoko-Kuchen
7 Std.
Eierlikör-Candy Cake
3 godz.
Tortentraum Himbeere
5h
Allrounder-Torte
1 Std. 30 Min
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13h
Kokostorte
7h 30min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Mokka-Blechkuchen
1 Std. 30 Min
Lebkuchen-Schoko-Torte
4h 30min
Zimt-Torte
1 Std. 30 Min