Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mandelboden
- 70 g Mandeln, blanchiert
- 1 Ei
- 50 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 10 g Speisestärke
Biskuitteig
- 4 Eier, getrennt
- 120 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 160 g Mehl
- ¼ TL Backpulver
Füllung
- 200 g Sahne
- 1 Pck. Sahnesteif
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 500 g Magerquark
- 300 g Joghurt, 3,5% Fett
- 100 g Zucker
- 1 EL Zitronensaft
- 60 g gebrauchsfertige Gelatine, z.B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine
- 250 g Himbeeren, frisch oder TK, aufgetaut
Fertigstellung
- 500 g Himbeeren, frisch oder TK, aufgetaut
- 30 g gebrauchsfertige Gelatine, z.B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine
- 60 g Zucker
- 120 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 30 g Kuvertüre, dunkel, in kleinen Stücken
- 1200 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1961 kJ / 468 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nuss-Schoko-Torte
9 Std. 30 Min
Fruchtige Erdbeer-Schmand-Torte
5h 30min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10u.
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13 Std.
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 Std. 10 Min
Allrounder-Torte
1 Std. 30 Min
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Kirsch-Vanille-Torte
24 Std.
Vanille-Nuss-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48 Std.
Schokoladen-Himbeer-Torte
5h 30min