Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 130 g de farine blanche d'épeautre
- ½ c. à café de levure chimique
- ¼ c. à café de sel
- 70 g d'eau
- 10 g d'huile de tournesol
- 1 c. à soupe de farine blanche d'épeautre, pour abaisser
La garniture
- 30 g de graines de tournesol
- 40 g d'eau
- 5 g de jus de citron
- 70 g d'huile de tournesol
- ½ c. à café de sel
- 8 pincées de poivre moulu
- 200 g de chou-rave, pelé, en morceaux (3 cm)
- 15 g de cresson frais
- ½ c. à café de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 320 kJ / 77 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massepain
1h 10min
Grissini
2h
Glace à la vanille
12h
Biscuits fourrés type Oréo®
3 Std. 50 Min
Glace au caramel
9 Std.
Pain sandwich
3 Std.
Glace à la vanille
12h
Mousse au jambon
10min
Pâté méditerranéen à la tomate
15 min
Couronne aux herbes et à l’ail
3 Std. 30 Min
Tartelettes aux oignons
35min
Barres énergétiques aux céréales et fruits secs
2j 30 menit