Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 130 g de farine blanche d'épeautre
- ½ c. à café de levure chimique
- ¼ c. à café de sel
- 70 g d'eau
- 10 g d'huile de tournesol
- 1 c. à soupe de farine blanche d'épeautre, pour abaisser
La garniture
- 30 g de graines de tournesol
- 40 g d'eau
- 5 g de jus de citron
- 70 g d'huile de tournesol
- ½ c. à café de sel
- 8 pincées de poivre moulu
- 200 g de chou-rave, pelé, en morceaux (3 cm)
- 15 g de cresson frais
- ½ c. à café de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 320 kJ / 77 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramels à la crème
2 godz.
Chocolat chaud sur bâtonnet
1h 20min
Frites torsadées et sauce à l’ail
45min
Rouleaux de printemps
55 min
Poudre de caramel
1 godz.
Mini focacce fantaisie
2 Std. 5 Min
Assortiment de truffes au chocolat
45min
Liqueur de baie
30min
Mojito à la fraise
10 min
Tourte au chocolat-moka
4 Std. 30 Min
Brownies
1 godz.
Escargots aux légumes farcis
45min