Crêpes au pavot et rhubarbe

Crêpes au pavot et rhubarbe

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

La pâte
  • de beurre en morceaux (2 cm)
    50 g
  • de farine de blé
    200 g
  • de lait
    400 g
  • oeufs
    4
  • de graines de pavot
    2 c. à soupe
  • de miel liquide
    2 c. à soupe
  • de sel
    ½ c. à café
La compote
  • de rhubarbe en morceaux (3 cm)
    450 g
  • de maïzena
    1 c. à café
  • de sucre vanillé (7 - 10 g)
    1 sachet
  • de miel liquide
    3 c. à soupe
  • d'eau
    1 c. à soupe
La cuisson des crêpes
  • de beurre à rôtir pour la cuisson
    1 c. à soupe
  • de ricotta, frais
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 647 kcal / 2710 kJ
Białko 21.7 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...