Garnelenspieße auf Tagliatelle mit zweierlei Pesto

Garnelenspieße auf Tagliatelle mit zweierlei Pesto

4.5 15 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Garnelen-Marinade
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    2 EL
  • Olivenöl
    2 EL
  • Knoblauch, granuliert
    ½ TL
  • Chiliflocken, getrocknet
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Garnelen, roh, geschält frisch oder aufgetaut
    220 - 250 g
Vorbereitung Tagliatelle
  • Tagliatelle
    300 g
  • Wasser
    1800 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Salz
    2 TL
Rucola-Kräuter-Pesto
  • Knoblauchzehen
    2
  • Parmesan in Stücken (2 cm)
    80 g
  • Pinienkerne
    50 g
    50 g Walnüsse
  • frische Kräuter, gemischt (z.B. Petersilie, Bärlauch, Thymian, Majoran), Blättchen abgezupft
    35 g
  • Rucola grob zerkleinert
    80 g
  • Olivenöl
    100 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Salz
    1 Prise
Melanzani-Paprika-Pesto
  • Zwiebeln halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Melanzani in Stücken
    200 g
  • rote Paprikaschote in Stücken
    100 g
  • Olivenöl
    100 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Walnüsse, halbiert
    20 g
  • Parmesan in kleinen Stücken
    100 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen
  • Oregano, getrocknet
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 749 kcal / 3135.2 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 731 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...