Proteinchips aus Harzer-Käse mit Chili-Dip

Proteinchips aus Harzer-Käse mit Chili-Dip

3.0 61 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Käse-Chips
  • Ei
    1
  • Öl
    20 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika rosenscharf
    ½ TL
  • Knoblauch, gemahlen
    ½ TL
  • Harzer Roller in dünnen Scheiben (ca. 5 mm)
    200 g
Chili-Dip
  • rote Paprika in Stücken
    120 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehen
    2
  • rote Chilischote, frisch halbiert, nach Wunsch entkernt
    1
  • stückige Tomaten
    100 g
  • Ketchup light
    80 g
  • Speisestärke
    10 g
  • Curry
    ½ TL
  • Oregano
    ½ TL
  • Paprika rosenscharf
    ¼ TL
  • Paprika de la Vera
    ¼ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Tabasco
    1 - 2 Spritzer
  • Worcester-Sauce
    1 - 2 Spritzer

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 847 mg
Białko 10 g
Kalorie 687 kJ / 164 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...