Wersje kompatybilne
Baked Banana with Tapioca and Coconut Milk Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g tapioca pearls
- 300 g water
- 50 g peanuts, roasted, salted
- 20 g toasted sesame seeds
- coconut oil, for greasing
- 800 g bananas, halved lengthways
- 1 lime, freshly squeezed juice only
- 3 - 4 pinches brown sugar, to taste
- 150 g maple syrup
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (approx. 2 mm)
- ½ tsp ground cinnamon
- 300 g coconut milk
- 40 g sugar
- 5 g cornflour
- ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1649.5 kJ / 394.2 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 63.7 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 209 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soy Milk and Steamed Buns
1h 30min
Spiralized Spicy Pickled Carrots
30 min
Champagne Grapefruit Sorbet
8 godz. 15 min
Gnocchi with Courgettes (TM6)
20min
Courgette Salad with Parmesan and Sun-Dried Tomato Vinaigrette (TM6)
15min
Soft Fresh Cheese
15h 20min
Pink Coconut Kisses
1 godz. 20 min
Green Dyed Eggs
55min
Spiralized Sweet Potato Latkes
55min
Caprese Style Baked Spiralized Vegetables
45 min
Raspberry and Basil Sangria
40min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25min