![Lava cake al cioccolato con gelato al caffè Lava cake al cioccolato con gelato al caffè](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d63e9d0e56fafbe96f43d0a103676360/Derivates/541c598cb979b41c269c5a3eb34edfeb68d09ef8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al caffè
- 150 g di anacardi non salati
- 230 g di latte di cocco
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 120 g di zucchero di cocco
- 15 g di sciroppo di agave
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 3 cucchiaini di caffè in polvere
- 1 pizzico di sale
Lava cake al cioccolato
- 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) vegano, a tocchetti
- 150 g di burro di cocco + q.b.
- 75 - 80 g di zucchero, a piacere
- 180 g di uova (circa 5 uova medie)
- 5 g di amido di mais (maizena)
- 35 g di farina di riso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3271 kJ / 782 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 53.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 36 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 98 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto al pomodoro con basilico
Brak ocen
Pane dolce di San Nicola
Brak ocen
Cipolle sottaceto (TM6)
Brak ocen
Miele allo zenzero
10 min
Menù: risotto agli spinaci con insalata di carote e mele
Brak ocen
Crêpes al cacao e crema di tuorli
10 Std.
Trenette al pesto
45min
Baguette con ciccioli
5h
Salsa dolce allo yogurt
10 min
Fagottini al profumo di mare
1h 40min
Gelato al parrozzo
10h 30min
Frullato di fragole
15min