Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al caffè
- 150 g di anacardi non salati
- 230 g di latte di cocco
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 120 g di zucchero di cocco
- 15 g di sciroppo di agave
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 3 cucchiaini di caffè in polvere
- 1 pizzico di sale
Lava cake al cioccolato
- 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) vegano, a tocchetti
- 150 g di burro di cocco + q.b.
- 75 - 80 g di zucchero, a piacere
- 180 g di uova (circa 5 uova medie)
- 5 g di amido di mais (maizena)
- 35 g di farina di riso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3271 kJ / 782 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 53.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 36 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 98 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Barrette di frutta a guscio
Brak ocen
Rösti di verdure con crema ai funghi
1h 15min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato alla vaniglia
12h
Gelato veloce alla frutta
10min
Pan Brioche
5h
Sciroppo dolce al limone e zenzero
55p
Gelato al pistacchio
10h 35min
Torta tiepida al cioccolato
1h 15min
Confettura di arance con kiwi e zenzero
50min
Torta salata alle verdure
1h
Cornetti con carne macinata
30min